Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Ανακοίνωση Ένωσης Γονέων για Ανακύκλωση 14 12 2015

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Τηλέφωνα  Επικοινωνίας : 6974866173, 6949200924

e-Mail : enosigoneonirak@gmail.com


Πάνω από ένα μήνα οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της ανακύκλωσης στη Βιομηχανική περιοχή  δίνουν αγώνα ζωής, παλεύουν για να κρατήσουν τις δουλειές τους.
Συγκεκριμένα έγινε αλλαγή της εταιρείας η οποία διαχειρίζεται το εργοστάσιο. Η νέα εταιρεία (Waste Solutions) απέλυσε όλους τους εργαζόμενους (περισσότερους από 40 άτομα) με σκοπό να προσλάβει νέους με πιο χαμηλούς μισθούς. Σε αυτή την πρόκληση οι εργαζόμενοι με ομόφωνη απόφαση των συνελεύσεων τους απάντησαν με κινητοποιήσεις  που συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Ακόμη και οι νέοι εργαζόμενοι όταν πήγαν να πιάσουν δουλειά και έμαθαν πως θα έπαιρναν τη θέση απολυμένων συναδέλφων τους, αρνήθηκαν να δουλέψουν.
Στο πλευρό των εργαζομένων είναι σύσσωμη η κοινωνία του Ηρακλείου. Το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε απόφαση να τους στηρίξει και να καλέσει την εταιρεία να συνεχίσει  με το υπάρχον προσωπικό και τη σύμβαση που έχουν.
Με πολλούς τρόπους ο λαός της πόλης μας έχει ξεδιπλώσει ένα κύμα αλληλεγγύης στους απεργούς και τις οικογένειες τους.
Πολλοί από αυτούς έχουν παιδιά στα σχολεία του Ηρακλείου , είναι μέλη των συλλόγων Γονέων.
Το ΔΣ της Ένωσης αποφάσισε να στηρίξει αυτόν τον αγώνα με κάθε τρόπο. Να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη του στους μαθητές που βλέπουν τους γονείς τους να πετιούνται στο δρόμο από μια αδίστακτη εργοδοσία.
Καλούμε όλους τους Συλλόγους Γονέων, σε συντονισμό με την Ένωση να συμπαρασταθούμε ενεργά στους εργαζόμενους της ανακύκλωσης πού έχουν τόσο καιρό να πληρωθούν. Να ενισχύσουμε οικονομικά το ταμείο τους, να τους βοηθήσουμε με δώρα και άλλους τρόπους εν όψει των γιορτών. (Επικοινωνήστε στα τηλέφωνα της Ένωσης για συνεννόηση και συγκέντρωση της αλληλεγγύης).
Συνάδελφοι στην ανακύκλωση!
Ο αγώνας σας είναι και δικός μας. Συνεχίστε μέχρι να νικήσετε, θα είμαστε μαζί σας!       

   


ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Τηλέφωνα επικοινωνίας : 6974866173, 6949200924 e-mail