Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ - ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΥΠ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Οι μαθητές δίνουν ένα σκληρό αγώνα μέσα σε ένα υποβαθμισμένο σχολείο που εντείνει τους ταξικούς φραγμούς και δεν είναι ικανό να τους προετοιμάσει επαρκώς για την είσοδο τους στη τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αυτή είναι η βασική αιτία του άγχους και της ανασφάλειας τους. Πώς άραγε να προετοιμαστεί ο μαθητής, όταν αναγκάζεται να κάνει μάθημα πεινασμένος, σε ακατάλληλες αίθουσες, χωρίς εκπαιδευτικούς ? Η μείωση δεν απαλλάσει τους γονείς από το κόστος των φροντιστηρίων.
Για ακόμα μία φορά, μαθητές και γονείς, βρίσκονται αντιμέτωποι με το δυσβάστακτο βάρος των πανελλαδικών εξετάσεων. Λίγο πριν τη τελική ευθεία του Γολγοθά τους, η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ζητήματα δευτερεύουσας σημασίας, όπως η μείωση των θέσεων σε διάφορες σχολές, που δημιουργούν αναστάτωση και ένταση του άγχους στους υποψήφιους.
Η κατάσταση που βιώνουν οι οικογένειες σήμερα είναι εκρηκτική. Εκτός από την ανεργία, την απληρωσιά, τους φόρους, το υψηλό κόστος ζωής, οι γονείς φορτώνονται τα βάρη των παιιδών τους για ένα κοινωνικό αγαθό όπως είναι η παιδεία.
Είναι γνωστό ότι τα κριτήρια κάθε χρόνο που αποφασίζει η κυβέρνηση για την αύξηση ή μείωση των εισακτέων, αφορούν την ίδια την οικονομία και τις ανάκες των επιχειρήσεων σε τομείς που θα τους επιφέρουν κέρδη.
Η φετινή μείωση κατά 495 θέσεις προκύπτει ουσιαστικά από τον συμψηφισμό της μείωσης των θέσεων στα πανεπιστήμια και της αύξησης των θέσεων στα ΤΕΙ.
Κριτήριο για την κυβέρνηση δεν αποτελεί η ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών, ούτε οι ανάγκες της επιστήμης.

Για τη στήριξη και ανακούφιση των υποψηφίων ζητάμε
  • την άμεση ανάκληση της Υπουργικής Απόφασης που αφορά στη μείωση του αριθμού των εισακτέων
  • δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις όσες φορές επιθυμούν οι υποψήφιοι
  • δυνατότητα κατοχύρωσης βαθμολογίας μαθημάτων.
  • Ένα σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρα και δεν θα εξοντώνει τους μαθητές.
  • Αύξηση χρηματοδότησης για τη λειτουργία και συντήρηση των σχολείων

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Τηλέφωνα επικοινωνίας : 6974866173, 6949200924 e-mail